Menu

Съставки

+

За тарталетите:

  • Краве масло 50.0 г
  • Охладено многолистно тесто 600.0 г
  • Брашно 50.0 г

За плънката:


Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
    2. Намажете формичките масло и ги поръсете с брашно.
    3. Поръсете брашновърху тестото и го разточете, докато стане с дебелина 2 мм.
    4. Разрежете тестото спрямо размера на формичките поставете в тях като го притискате леко към дъното и стените. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат.
  2. За плънката:

    1. Нарежете доматчетата и моцарелата, след което добавете зехтина, Primerba Босилеково песто и овкусете със солта и черния пипер.
    2. Напълнете тарталетите с овкусената плънка.
    3. Сложете тарталетите във фурната и гипечете 5-6 минути.
  3. Презентация

    1. Украсете с микро салати или пресни подправки.