Menu

Съставки

+

Мус от сирене

Гел от домат

Емулсия от левурда

  • Левурда 100.0 г
  • Олио 300.0 мл
  • Балсамов оцет 100.0 мл
  • Емулгел

Презентация


Авторска рецепта на шеф Дико Томчев - рецепта в която се използват местни продукти с модерна визия

...

Начин на приготвяне

  1. Мус от сирене

    Смесете сиренето с майонезата и пасирайте.
    Добавете смлените орехи, накълцаните чушки и копър.
    Разбъркайте добре сместа и добавете Gelcream cold по рецепта, за да стане по-лесна и твърда сместа за оформяне.
    Оформете рулца и увийте сместа със слайсове от краставица.


  2. Гел от домат

    Пасирайте доматите и прецедете сока.
    Добавете зеленчуков бульон.
    Желирайте сместа и охладете в плитка тава.
    Нарежете с ринг гела от домат.
  3. Емулсия от левурда

    Пасирайте левурда с олио.
    Прецедете и добавете балсамов оцет и емулгел.
    Разбъркайте добре.

  4. Презентация

    Поставете ринг от доматен гел и върху него рулад от краставица.
    Направете ринг от балсамов дресинг и украсете с трохи от смлени орехи, печена чушка и емулсията от левурда.
    Декорирайте с микро цветя.