Menu

Съставки

+

За киша:

  • Масло 50.0 г
  • Брашно
  • Охладено многолистно тесто 600.0 г

За плънката:

  • Шалот 30.0 г
  • Червени камби 50.0 г
  • Зелени камби 50.0 г
  • Жълти камби 50.0 г
  • Печурки 100.0 г
  • Яйце (жълтък) 2.0 бр
  • Яйце 1.0 бр
  • Rama Cremefine 15% 100.0 мл
  • Прясно смлян черен пипер 2.0 г
  • Олио 20.0 мл
  • Пушено сирене 100.0 г

Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За киша:

    1.Загрейте предварително фурната до 180 °C.
    2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.
    3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.
    4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставете върху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
  2. За плънката:

    1. В тиган с олио сотирайте на слаб огън, за 3-4 минути шалота, нарязаните на кубчета камби и нарязаните на кубчета гъби. Отстранете тигана от печката, изцедете зеленчуците и оставете плънката да изстине.
    2. Смесете 2 жълтъка и 1 цяло яйце в купа, добавете Rama Cremefine 15% и нарязаното на кубчета пушено сирене, смесете и подправете спрясно смлян черен пипер.
    3. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете със зеленчуковия микс, изсипете сместа от заквасената сметана и сиренето върху тях. Сложете кишовете във фурната и ги печетеоколо 15минути.
    4. Извадете кишовете от фурната и ги оставете да изстинат за 30 – 40 минути, преди да ги сервирате