Menu

Съставки

+

Крем маскарпоне:

  • Маскарпоне 100.0 г
  • Цедено кисело мляко 150.0 г
  • Rama Cremefine 31% 50.0 мл
  • Пудра захар 50.0 г

Муса шоколад

  • Мляко 250.0 мл
  • Carte d'Or Шоколадов мус 120.0 г

Конфи от вишни

  • Вишни 100.0 г
  • Захар 20.0 г
  • Ликьор от вишни 20.0 мл

Маскарпоне - лек, ефирен крем или „повече от добро“ сирене? Маскарпонето е италиански специалитет, познат още от далечните 16-17 век и ключът към превъзходния крем за вашата торта или сладкиш.

...

Начин на приготвяне

  1. Крем маскарпоне:

    1. Смесете маскарпонето с цеденото млякo и пудрата захар. Разбъркайте.
    2.Разбийте Rama Cremefine.
    3. Комбинирайте двете смеси и разбъркайте добре, за да получите гладка и хомогенна смес.
  2. Муса шоколад

    1.В студено мляко добавете Carte d'Or Шоколадов мус и бъркайте с миксер около 5 минути.
    2. Прехвърлете готовия мус в пош и охладете.
  3. Конфи от вишни

    1. Пригответе конфи от вишните, захарта и ликьора за 5-6 минути в тиган на среден огън.
  4. Презентация

    1. Аранжирайте десерта в чашки като редувате шоколадов мус с бял маскарпоне крем.
    2. Гарнирайте десерта с черен шоколад.