Menu

Съставки

+

За корите:

  • Кори за баница 500.0 г
  • Фина кристална захар 200.0 г
  • Масло 250.0 г

За крема:

  • Rama Cremefine 31% 500.0 мл
  • Корите от 1 портокал
  • Пудра захар 100.0 г
  • Корите от 1 лимон
  • Крема сирене 500.0 г
  • Шушулка ванилия

Презентация:

  • Шушулка ванилия 1.0 бр.
  • Ягоди 100.0 г
  • Чипс лимон или портокал
  • Топинг ягода 50.0 мл

Френски десерт , придобил популярност по целия свят. Нежен крем в комбинация от хрупкави пластове кори.

...

Начин на приготвяне

  1. За корите:

    1. Разстелете корите, намажете с предварително разтопеното масло и поръсете със захар. 2. Процедурата се прави с три реда кори, като най-отгоре завършва с масло и захар.3. Нарежете внимателно на квадратчета и печете на 180 градуса няколко минути до златисто.
  2. За крема:

    1.Пригответе крема като биете Rama Cremefine със захарта и добавите ванилията (разцепете шушулката и от вътрешността изстържете внимателно семето).2. Избийте крема сиренето отделно с корите от портокал и лимон, и смесете внимателно с шпатула Rama Cremefine и крема сиренето.
  3. Презентация:

    1. Презентирайте десерта като върху всяка кора слагате от крема, добавете ягодите и най-отгоре поставите чипс.2. Отстрани украсете с топинга, чипс или част от шушулката ванилия.