Menu

Съставки

+

Пилешки стек

Пилешки мус

Трохи от бекон

  • Бекон 200.0 г
  • Кафява захар 20.0 г

Пюре от батат

  • Батат (сладък картоф) 1.5 кг
  • Готварска сметана 200.0 мл
  • Мащерка 10.0 г
  • Сол 4.0 г

Туршия

Сос


...

Начин на приготвяне

  1. Пилешки стек

    Овкусете пилето със соев сос, бульон и черен пипер.
    Нарежете филето на равни стекчета.
    Печете месото на плочи или грил до готовност.


  2. Пилешки мус

    Задушете лук, дробчета и останалото месо от стековете, и добавете вино.
    Овкусете с бульон, умами, сол и пипер.
    Добавете сметана и гответе още малко.
    Пасирайте до хомогенна смес и охладете.
  3. Трохи от бекон

    Поръсете бекона със захар, изпечете до хрупкавост и натрошете.

  4. Пюре от батат

    Изпечете батата.
    Овкусете с мащерка и сол.
    Намачкайте или пасирайте със сметана до кремообразна смес.

  5. Туршия

    Смесете всички съставки за туршията и ги кипнете.
    Залейте нарязаните репички и земна ябълка.
    Охладете.
  6. Сос

    Към приготвения Тъмен кафяв сос добавете останалите компоненти.
    Кипнете за няколко минути и сгъстете с Maizena.
    Добавете маслото към соса и разбъркайте.
  7. Презентация

    Поставете пилешкия стек разрязан на две.
    Залейте със сос.
    Поставете пюрето и аранжирайте туршията отгоре.
    Декорирайте с пилешки мус микро цветя и трохи от бекон.