Ето и какви са последните тенденции в аранжировката на ястията:
Скандинавски вид
Направете панделки или късчета от зеленчуци и разпръснете подправки върху ястието, за да придадете небрежен вид. „Gone Fishing“ на датския главен готвач и стилист на храна Микел Карщат е добро място, където може да търсите вдъхновение; следвайте го в Instagram.
Останете центрирани
Предприемането на по-центриран подход към аранжировката рамкира храната и допринася за по-комфортно усещане, всички различни елементи се съчетават отлично върху блюдото.
Криеница
Подредбата на пластове добавя елемент на игривост и изненада към ястието. Например оризов крекер, покриващ месо от раци, тънко нарязани репички, прикриващи вкусен тартар от лаврак.
Естествена керамика
Избирайте керамиката внимателно. Тя може да направи или да развали ястието ви. Бъдете неутрални и естествени, за да може ястието ви да заблести. Изберете цвят на чинията, който ще допълни и подчертае храната като част от цялата цветова схема.
Супер купа
Храната в купа е масов тренд със съответните готварски книги и ресторанти