Menu

Съставки

+

Рибата:

  • Филе от кефал 1600.0 г
  • Rama Combi Profi 100.0 мл
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г

Гарнитурата:

Соса:


Кефалът е крехка риба, която се приготвя бързо и лесно. Изпечен във фурна или на скара, кефалът може да бъде атрактивно предложение във вашето меню.

...

Начин на приготвяне

  1. Рибата:

    1. Отстранете филетата на рибата и обезкостете.
    2. Нарежете на парчета по 80 g. Една порция трябва да включва две филета.
    3. Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата кефал в тавата, подправете със сол и пипер и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях.
    4. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 8 – 10 минути.
  2. Гарнитурата:

    1. Отстранете стъблото на броколите и нарежете броколите на розички.
    2. Обелете бейби морковите.
    3. Овкусете зеленчуците със сол и пипер и добавете Hellmann's Цитрусов винегрет.
    4. Печете зеленчуците в конвектомат, предварително загрята до 95 °C, като използвате програма с пара.
  3. Соса:

    1. Бланширайте два стръка магданоз за минута.
    2. Към вряща вода прибавете Knorr Маслен сос с лимон и оставете да поври за 2 минути.
    3. Изсипете соса в кухненски робот и го блендирайте с бланширания магданоз, докато не се получи хомогенна смес.
    4. Преди да сервирате, загрейте соса до 70 °C, добавете масло и разбъркайте соса с ръчен миксер, за да получите пенлива текстура.
  4. Презентация:

    1. Направете канапе от зеленчуците и поставете рибата.
    2. Поставете соса и декорирайте с магданоз по желание.