Решихме да проучим последните трендове в рибните ястия и защо навсякъде изникват ресторанти за морска храна. Ето и какво открихме:

Здравословното продава
Интересът към здравословното хранене продължава да расте и гостите виждат рибата като добър заместител на месото, както и като източник на белтъчини и добри мастни киселини.

Бъдете различни
Рибата и устойчивостта вървят ръка за ръка. Как? На първо място се фокусирайте върху сезонността. След това потърсете риба с ниска калорийна стойност., подходяща за вашето меню. Подценените видове риба могат да се окажат чудесни за експериментиране и предоставяне на нещо уникално на клиентите. Оставете настрана прекомерно улавяните треска и тон и опознайте морската лястовица, американската треска и арктическия сивен.

Леките ястия са предпочитани
Рибните ястия са по-леки и чудесно се вписват в този тренд. Защо тогава не се отървем от тежките, богати на въглехидрати ястия и да комбинираме рибата със зеленчуци по креативни начини? Някой да желае хрупкаво зеле и тиквен сос?