Сезонни съставки през ноември
Червена боровинка, тиква и дивечово месо.
Ноември е месеца на червената боровинка, тиквата и дивечовото месо. С нашите съвети и идеи можете да сътворите страхотни сезонни ястия през ноември.
Червена боровинка – Горчивата изненада
Описание
Пълното наименование на червената боровинка е едроплодна червена боровинка и е свързано с боровинката. Расте главно в Северна Америка, но също и в Латвия и Холандия. Плодовете се отглеждат дори в някои германски блата.
Съчетаване с храни
В САЩ червените боровинки традиционно са в менюто за Деня на благодарността. Тяхната кисела нотка допълва перфектно ястията от дивеч, например в сос с череши. Червените боровинки също намират идеални партньори за вкус в ябълките. Например, те добавят вълнуващи акценти към зелевата салата с ябълка. Специалният, горчив вкус на червени боровинки се съчетава със силни сирена, розмарин или тъмен шоколад. В коктейлите се съчетава добре с горчиви партньори като портокалов ликьор, като например в известния коктейл Cosmopolitan.
Рециклиране на остатъци
Остатъците от боровинки са страхотен акцент в тестото за хляб.
Рецепти с червена боровинка
Тиква – привличащата погледа
Описание
Тиквата е може би най-асоциирания с есента зеленчук. Основните култивирани видове са гигантски, мускус и градински тикви. Последните включват и тиквички, докато тиквата Хокайдо е култивирана форма на гигантската тиква. Популярният сорт butternut пък е мускусна тиква.
Съчетаване с храни
Землистият вкус на тиква се съчетава добре с картофи или кореноплодни зеленчуци като цвекло. Той е идеален като добавка към месо, но също така може лесно да играе главната роля: на тарт фламбе, като гювеч с козе сирене или в красиви тиквени ньоки със семена от масло. В арабската кухня например тиквата се използва в агнешко месо със сини сливи. Вариантите на сладки комбинации с тиква също са разнообразни - например в тиквен пай или ябълково-тиквен сок. Необичаен десерт е консервирана тиква с мед и бадеми, в идеалния случай с гръцко кисело мляко и гарнирана с мащерка. Вкусен завършек на вечерята: гореща тиква на фурна с ванилов сладолед и малко тахан. Тиквата Butternut, нарязана на клинове, е особено подходяща за това.
Рециклиране на остатъци
Тиквените семки не трябва да се изхвърлят -изпечени са идеална хрупкава добавка към тиквената супа.
Дивечово месо – неопитомен вкус
Описание
Силният вкус на дивечовото месо го прави много популярно. Тъй като дивите животни се движат много повече, месото им е по-мускулесто и по-стройно. Сърните, елените лопатари и елените имат сочно червено до тъмнокафяво месо. А, нещо много специално и вкусно е нежното, сочно месо от дива свиня. Месото на заека е крехко и кафяво-червено. Фазан, дива патица и яребица също са популярен улов в сезона на дивеча.
Съчетаване с храни
Характерния и силен вкус на дивеча може да контрастира добре със сладостта на плодовете. Не винаги трябва да са боровинки: желе от шипка, сос от червена боровинка или пюре от слива също са интересни комбинации. В допълнение към класическите подправки като дафинов лист, хвойна и портвайн, за овкусяване се препоръчват също борови иглички, малцова бира и канела. Кафето и шоколадът добавят вълнуващи препечени нотки към месото. В зависимост от сезона гъбите, тиквата, картофите и кореноплодните са особено подходящи като гарнитури.
Какво получавате:
- Достъп до безплатни обучения за готвачи
- Най-добрите рецепти и съвети от готвачи от целия свят
- Най-новите кулинарни трендове
Инсталирай това приложение на твоя iPhone Инсталирай това приложение на твоя iPad Инсталирай това приложение на твоя Android Инсталирай това приложение на твоят Windows телефон
Кликнете върху иконката долу и изберете "Добавяне" към вашия начален екран. Кликнете върху иконката долу и изберете "Добавяне" към вашия начален екран. Кликнете върху иконката долу и изберете "Добавяне" към вашият начален екран. Кликнете върху иконката долу и изберете "Добавяне" към вашия начален екран.