Menu

Съставки

+

Сьомгата:

Мидите:

  • Малки миди 10.0 бр
  • Черен пипер на зърна 60.0 г
  • Чесън 20.0 г
  • Бяло вино 200.0 мл
  • дафинов лист 1.0 бр

Доматения сос:

  • Цели белени домати 300.0 г
  • Бульона от сварените миди

Оризовите топки:

Артишока:

  • Маринован артишок 500.0 г
  • Магданоз 1.0 връзка
  • Галета 100.0 г

Сос Холандез:


Артишокът е сравнително „непознат“ зеленчук, който намира широко приложение в кулинарията. Печен, варен, задушен или маринован той е чудесно допълнение към вашето ястие. Изненадайте гостите с нашата рецепта.

...

Начин на приготвяне

  1. Сьомгата:

    1. Нарежете сьомгата на 10 парчета. Направете резки по кожата с нож и я изпържете в тиган само от страната на кожата в горещо масло, докато не стане хрупкава.
    2. Напръскайте тава с цитрусов винегрет, сложете частично запържените парчета риба във винегрета. Оставете ги да се мариноват до момента на сервиране.
    3. Завършете приготвянето на сьомгата във фурна, предварително загрята до 160 °C за 6 минути.
  2. Мидите:

    1. Добавете виното в тиган с дафиновия лист и пипера на зърна, сварете ги на силен огън за една минута.
    2. Добавете мидите с черупките и чесъна накълцан на ситно. След 2 – 3 минути черупките на мидите ще се отворят.
  3. Доматения сос:

    1. Прецедете останалия сос от мидите и го върнете отново на огъня.
    2. Накълцайте доматите на ситно и добавете към соса.
    3. Продължете да готвите в продължение на 8 – 10 минути на слаб огън.
    4. Разбърквайте соса, докато не получите кремообразно доматено пюре.
  4. Оризовите топки:

    1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон.
    2. Бланширайте диви гъби в бульона.
    3. Добавете ориз към бульона и го варете, докато не абсорбира течността.
    4. Оставете да изстине.
    5. Смесете студения ориз с бланшираните гъби, 3 жълтъка, 3 разбити белтъка, щипка сол и пармезан.
    6. Оформете топки по 60г от сместа.
    7. Оваляйте оризовите топки в брашно, разбити яйца и галета.
    8. Изпържете ги на маслена баня на 160 °C, докато не станат хрупкави.
  5. Артишока:

    1. Нарежете на ситно магданоза и го изсушете
    2. Смесете галетата с магданоза до получаване на фина смес. Ако сместа е клисава, добавете още галета.
    3. При сервиране украсете маринования артишок с получената смес.
  6. Сос Холандез:

    1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате.
    2. Добавете масло.
  7. Презентация:

    1. Поставете двата соса в чинията без да ги смесвате.
    2. Поставете сьомгата върху тях.
    3. Аранжирайте оризовите топки и артишока в чинията.
    4. Поставете мидата върху сьомгата.
    5. Украсете с мащерка