Menu

Съставки

+

Риба

  • Лаврак 2.0 кг
  • Сол 6.0 г
  • Черен пипер 4.0 г
  • Олио 300.0 мл

Картофена салата

Скордаля

  • Печени бадеми 200.0 г
  • тъмен балсамов оцет 100.0 мл
  • Чесън 10.0 г
  • Сол 3.0 г
  • Черен пипер 3.0 г
  • Хляб (филии) 5.0 бр
  • Зехтин Екстра върджин 250.0 мл
  • Магданоз 50.0 г

Аспержи

Чили сос


Творческа рецепта на шеф Дико Томчев - Рецепта в която може да използвате остатъците от зеленчуците за бульон.

...

Начин на приготвяне

  1. Риба

    Овкусете рибата и я запечете на тиган.
  2. Картофена салата

    Сварете картофите на кубчета, охладете ги.
    Добавете останалите нарязани на кубчета зеленчуци и овкусете.

  3. Скордаля

    Пасирате продуктите до гладка структура и овкусете.
  4. Аспержи

    Бланширайте аспержите в предварително приготвения от остатъците бульон, като го подсилите със зеленчуков течен бульон на Кнор. Сотирайте ги в зехтина и овкусете.
  5. Чили сос

    Редуцирайте останалия бульон и сгъстете с Пикантен сос с чили и чесън на Knorr.
    Запечете сусама.
  6. Презентация

    Аранжирайте рибата в чинията.
    Поставете в средата от картофената салата.
    В страни кенели от скордаля, върху тях аспержите.
    Добавете соса от чили и поръсете със сусам.
    Може да приготвите чипс от останала кожа на рибата.