Menu

Съставки

+

Винен сос

Сос за дивеч

Сос Роберт

Пепър сос

Сос със стафиди и шоколад


Един основен сос, много творчески рецепти.

...

Начин на приготвяне

  1. Винен сос

    Задушавате лук и деглазирате с вино. 
    Презедете и добавяте мащерка. Редуцирате за няколко минути.
    Смесвате с готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.
    По желание добавете масло.
  2. Сос за дивеч

    Задушавате лук и деглазирате с вино.
    Прецедете и добавяте бахар, черен пипер,  дафинов лист и редуцирате.
    Смесвате с готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.
    По желание добавете масло.
  3. Сос Роберт

    Задушавате лук и деглазирате с вино.
    Прецедете и смесете със готовия Братен Джус и оставяте да поври за 1-2 мин.
    Овкусете с горчица и добавете масло.
  4. Пепър сос

    Задушавате лук и добавяте пипера.
    Фламбирате с коняк.
    Добавяте готовия Братен джус  и оставяте да поври 1-2 мин.
    По желание добавете масло.
  5. Сос със стафиди и шоколад

    Към готовия сос Братен Джус добавете стафиди и шоколад.
    Оставете да поври за 3-5 мин на слаб огън.