Menu

Съставки

+

За приготвяне на бульона

За приготвяне на ризотото

  • Oриз арборио 700.0 г
  • Шалот 200.0 г
  • Бяло вино 200.0 мл
  • Масло 400.0 г
  • Пармезан 350.0 г
  • Сол 5.0 г

За мариноването

За морковеното пюре

  • Моркови 400.0 г

В зависимост от вашите предпочитания има 4 основни техники за приготвяне на ориз заедно с бульон: приготвяне на пара, варене, пилаф и ризото.

...

Начин на приготвяне

  1. За приготвяне на бульона

    Пригответе бульона като разтворите Knorr пастообразен пилешки бульон във вряща вода, както е указано на опаковката. Намачкайте гъбите, добавете ги към бульона за кратко и след това ги отцедете.
  2. За приготвяне на ризотото

    Нарежете на дребно лука и го запържете в голям тиган, докато омекне. След това добавете гъбите, ориза и бъркайте.

    Добавете бялото вино и бъркайте докато не се изпари.

    Постепенно добавяйте горещия бульон, докато оризът се свари.

    За да стане ризотото кремообразно, добавете маслото и пармезана накрая, махнете от огъня и разбъркайте добре.

  3. За мариноването

    Смесете Knorr пилешкия бульон заедно със зехтина, счукания предварително чесън, бялото вино и салвията.

    Мариновайте месото от пъдпъдък за най-малко 3 часа, ако имате възможностно оставете го да престои 24 часа в марианата.

    Изпечете го в предварително загрята фурна на 190 градуса за 12-15 минути.

  4. За морковеното пюре

    Смесете останалия сос от готвенето на месото с малко от пилешкия бульон. Сварете морковите, докато омекнат.

    Пюрирайте морковите заедно с бульона до получаване на хомогенна смес.

    Добавете подправки по избор.