Menu

Съставки

+

Приготвяне на октопода

  • Октопод 1.6 кг
  • Оцет 60.0 мл
  • Сол 15.0 г
  • Зехтин 100.0 мл

Приготвяне картофения мус

  • Картофи 1.5 кг
  • Готварска сметана 200.0 мл
  • Мляко 100.0 мл
  • KNORR Млян черен пипер 7.0 г
  • Сол 10.0 г

Приготвяне на сотираните картофи

  • Картофи 200.0 г
  • Зехтин 30.0 мл
  • KNORR Млян черен пипер 3.0 г
  • Чеснова паста 3.0 г
  • Сол 7.0 г

Пържен октопод с картофен мус, пушени чушки и магданоз

...

Начин на приготвяне

  1. Приготвяне на октопода

    Почистете октопода и го сложете да ври в тенджера с вода, оцет и сол. Оставете го да ври около 40 минути, като проверявате дали е готов с дървен шиш.

    След като се свари го извадете от тенджерата да се охлади.

  2. Приготвяне картофения мус

    Сварете обелените предварително картофи.

    Пюрирайте ги и ги запазете топли.

    Добавете сметаната и млякото към картофеното пюре и разбъркайте, докато стане малко по-гъсто от сос.

  3. Приготвяне на сотираните картофи

    Сварете картофите и ги обелете, след това ги нарежете на малки кубчета.

    Сложете картофите заедно с малко зехтин, чесън, сол и черен пипер във вакуумна торбичка.

    Вакуумирайте, поставете в тенджера с вряща вода и варете, докато картофите придобият правилната текстура.

    Оставете ги хубаво да изстинат.

  4. Презентация

    Нарежете октопода на средни парченца и запържете заедно с чесъна в малко зехтин, поръсете с лимонов сок.

    Сложете от картофения мус в средата на чинията. Отгоре пържения октопод.

    Накрая поръсете с картофените кубчета върху муса, както е показано. Добавете пресен магданоз.