Menu

Съставки

+

Печения свински врат:

  • Свински врат 2000.0 г
  • Knorr Подправка за маринати свинско месо 30.0 г
  • Rama Combi Profi 100.0 мл

Огретена:

  • Жълти чушки 300.0 г
  • Червени чушки 300.0 г
  • Картофи 1200.0 г
  • Rama Cremefine 15% 1000.0 мл
  • Яйце (жълтък) 3.0 бр
  • Сол 20.0 г
  • Черен пипер 12.0 г
  • Моцарела 200.0 г
  • Настърган пармезан 100.0 г

Пилешко бутче пълнено със сушени наденички:

Соса:


Традиционна рецепта за свинко месо, предложена на гостите по атрактивен начин

...

Начин на приготвяне

  1. Печения свински врат:

    1. Подправете свинския врат с Knorr подправка за мариноване на свинско месо и мариновайте за 12 часа.
    2. Печете месото 3 часа във фурна при температура 180 °C (печене плюс 20% влажност). След като го опечете, поставете друга тава върху месото заедно с тежест от най-малко 4 kг, за да се пресова в продължение на 24 часа, след което нарежете.
    3. Напръскайте с Rama Combi Profi тава и поставете резените пресован свински врат в нея.
    4. Карамелизирайте във фурна, предварително загрята до 180 °C.
  2. Огретена:

    1. Измийте чушките, прободете ги с вилица на произволни места и ги печете във фурна при температура 180 °C.
    2. Поставете пергаментова хартия в тава, загрейте предварително фурната до 180 °C.
    3. Обелете и измийте картофите и ги нарежете на тънки резени с помощта на слайс машина. Смесете крема за готвене Rama Cremefine с трите жълтъка, сол, пипер, моцарелата и настъргания пармезан.
    4. В тава сложете картофи на пластове със сместа от крема и опечените чушки. Печете картофите във фурна в продължение на 45 минути със затворен капак, след което печете до златисто в продължение на 15 минути без капак.
  3. Пилешко бутче пълнено със сушени наденички:

    1. Използвайте кухненски робот, за да смесите пилешките гърди с белтъка и Rama Cremefineдо получаване напастет.
    2. Нарежете сушените пушени наденички на малки кубчета и ги смесете с пилешкия пастет.
    3.Подправете обезкостените пилешки бутчета с Knorr подправка за мариноване на пиле. Напълнете бутчетата с пилето и месото от наденичките, и ги навийте във формата на цилиндър или в джобче.
    4. Печете напълнените бутчета във фурна при температура 150 °C в продължение на 90 минути.
    5. Преди да сервирате, за да се получи хрупкава коричка, изцедете излишната течност от тавата. Напръскайте пласт от Rama Combi Profi върху бутчетатаи карамелизирайте хрупкавата коричка във фурна, предварително загрята до 200 °C.
  4. Соса:

    1.Добавете бялото вино в тиган, оставете го да ври на силен огън до редуциране на половина, добавете вода и смесете с бял гъбен сос Knorr. Оставете соса да къкри до получаване на кремообразна текстура.
  5. Презентация:

    1. Поставете хрупкавия свински врат в чинията (за канапе).
    2. Поставете бутчето върху канапето и огретена на страна.
    3. Залейте със соса.