Menu

Съставки

+

За месото:

  • Патешки бутчета 10.0 бр
  • Лук 600.0 г
  • Моркови 600.0 г
  • Канела на пръчка 2.0 бр
  • Звездовиден анасон 4.0 бр
  • дафинов лист 3.0 бр
  • Черен пипер на зърна 10.0 бр
  • Сол 10.0 г
  • Пресен розмарин 8.0 г

Тестото за тарта:

  • Брашно 300.0 г
  • Сол 4.0 г
  • Масло 150.0 г
  • Яйце 1.0 бр
  • Водаколкото е необходимо за тестото
  • Rama Combi Profi 25.0 мл

Сместа за тарта:

  • Бейби моркови 350.0 г
  • Тиквички 350.0 г
  • Аспержи 350.0 г
  • Целина 350.0 г

Соса за тарта:

Соса с кестени:


Тенденциите при аранжирането на чинията и подредбата на ястието се променят последните години. Ядливите цветя са част от последните тенденции, а те дават още повече цвят на ястието и го правят атрактивно и апетитно.

...

Начин на приготвяне

  1. За месото:

    1. Нарежете патешките бутчета, сложете ги в дълбока тава.2. Добавете лук, моркови, канела, звездовиден анасон, дафинови листа, розмарин и пипер на зърна, овкусете със сол. Добавете патешка мазнина и покрийте с нея съдържанието на тавата.3. Печете 2,5 часа във фурна при температура 160 °C. 4. Гратинирайте (образуване на коричка) кожата на патешкото.

  2. Тестото за тарта:

    1. Смесете брашно, масло, яйце и сол с такова количество вода, колкото е необходимо за тестото. Сложете тестото в хладилника за 3 часа. 2. Напръскайте съдовете за печене на тарта с Rama Combi Profi. Разпределете тестото и го прободете с вилица на произволни места, така че да не се разширява. Печете тарта във фурна при температура 180 °C.
  3. Сместа за тарта:

    1. Обелете, измийте и нарежете зеленчуците за тарта.2. Потопете във вряща солена вода за 5 минути и ги охладете в ледена вода.
  4. Соса за тарта:

    1. Към вода прибавете Knorr Беарнез сос и оставете да поври за 2 минути. След това добавете масло и разбъркайте добре.
  5. Тарта:

    1. Напълнете тартите със сос Беарнез и зеленчуците. Преди да сервирате, печете тартите до златисто във фурна, предварително загрята до 180 °C за 3 – 5 минути
  6. Соса с кестени:

    1. Разрежете X-образни форми в черупките на кестена, поръсете ги с вода и ги печете във фурна в покрита тава. Обелете опечените кестени и ги разбийте в кухненски робот до получаване на пастет.2. Оставете бялото вино да ври, докато не се редуцира на половина, добавете кестеновия пастет и вода. Добавете телешкия бульон и коняка. Оставете соса да ври в продължение на 10 минути и го довършете, като добавите крем за готвене Rama Cremefine 15% и масло.

  7. Презентация:

    Аранжирайте в чинията тарта и патешкото бутче със соса и декорирайте с ядливи цветя.