Menu

Съставки

+

За прясна паста "Фетучини"

  • Паста 1.2 кг
  • Сол 20.0 г
  • Зехтин 100.0 мл

За пилешко "пушено" месо

Сос за паста

Презентация

  • Настърган пармезан

Пушеният пилешки вкус се съчетава перфектно със сложния умами от гъбата и ароматните характеристики на естрагона.

...

Начин на приготвяне

  1. За прясна паста "Фетучини"

    Бланщираме прясната паста в подсолена вода за 90 секунди.

  2. За пилешко "пушено" месо

    Мариноваме пилето в подправките за 2-3 часа.
    Печем месото на плоча, скара или конвектомат.

  3. Сос за паста

    Задушаваме гъбите в масло и вино.
    Овкусяваме с подправките и смесваме с гъбения сос.


  4. Презентация

    Нарязваме пилето и го добавяме към гъбения сос.
    В загрят тиган смесваме с пастата.
    Аранжираме в чиния и поръсваме с пармезан.