Menu

Съставки

+

Говеждо месо

Картофени рьощи

Карамелизирани моркови

  • Моркови с дръжки 1.0 кг
  • Масло 200.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Кафява захар 20.0 г
  • Черен пипер 4.0 кг

Картофени рьощи с крехко говеждо и ароматен месен сос

...

Начин на приготвяне

  1. Говеждо месо

    Нарежете месото и подправете със сол и пипер. 
    Сотирайте в маслото и извадете месото.
    Запържете лук и чесън и деглазирайте с виното.
    Добавете месото, подправките, соса и вода.
    Покрийте съда и гответе на слаб огън за два часа и половина, като проверявате месото периодично.

  2. Картофени рьощи

    Пригответе картофеното пюре.
    Добавете яйцата и другите продукти, разбъркайте добре.
    В загрят тиган с мазнината пригответе рьощите, като ги запържвате до златист цвят.

  3. Карамелизирани моркови

    Обелете морковите и ги бланширайте.
    В тиган с масло и захар карамелизирайте морковите.
    Овкусете.
  4. Презентация

    Поднесете рьощите, като върху тях сложите месото със соса, а отстрани аранжирате морковите.