Menu

Съставки

+

За месото

  • Филе от еленско месо 1500.0 г
  • Масло 150.0 г
  • Сол 15.0 г
  • KNORR Млян черен пипер 8.0 г

За винената редукция

  • Червено вино 1.0 л
  • Сок от червено грозде 200.0 мл
  • Зърна хвойна 8.0 г
  • Бял пипер 15.0 г
  • Дафинов лист 6.0 г
  • KNORR Розмарин 10.0 г
  • KNORR Мащерка 5.0 г
  • Шалот 20.0 г
  • Фина кристална захар 50.0 г

За винения сос

За пюрето от горски плодове

  • Сок от горски плодове 200.0 г
  • Замразени горски плодове, пюрирани 80.0 г
  • Оцет от касис 40.0 мл
  • Агар-агар 4.0 г
  • Сол 5.0 г
  • KNORR Млян черен пипер 3.0 г

За Дъмплингите (австрийско кръгло хлебче)

  • Бял хляб 200.0 г
  • Кромид лук 1.0 бр
  • Магданоз 5.0 г
  • Сол 5.0 г
  • Яйца 2.0 бр
  • Прясно мляко 150.0 мл

За карфиола

За ореховия крем

  • Мед 80.0 г
  • Орехи 200.0 г
  • Прясно мляко 600.0 мл

За презентацията

  • Кресон

...

Начин на приготвяне

  1. За месото

    Нарежете филето на порции, овкусете го със сол и пипер, увийте го със стреч фолио стегнато (като бонбон) след това го оставете в хладилник за 2-3 часа. Запечатайте от всички страни в намазнен тиган по 3-4 минути. Поставете в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Сложете го в уред за сувид и загрейте на 56 ° за 20 мин, след това го разопаковайте, оставете го за кратко и подсушете от всички страни.
  2. За винената редукция

    Сложете всички съставки да заврят и бавно ги редуцирайте наполовина.
  3. За винения сос

    Към готовата винена редукция добавете Knorr Деми Глас сос и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
  4. За пюрето от горски плодове

    Сложете всички съставки да заврят, след това ги оставете да се охладят. След като са добре охладени пасирайте ги до фина хомогенна смес (добавете малко вода, ако е необходимо), подправете допълнително, ако се наложи.
  5. За Дъмплингите (австрийско кръгло хлебче)

    За да приготвите хлебни кръгчета по оригинална Автрийска рецепа, трябва да: нарежете хляба на кубчета и да го оставите да престои в топло мляко. През това време нарежете на ситно лука и магданоза. Разбийте белтъка докато стане на сняг и внимателно го добавете към дъмплинг сместа. Добавете зеленчуците и подправките също. Накрая, оформете сместа на руло, опаковайте с фолио за печене и затворете двата края добре. Поставете дъмплинга в къкреща вода и варете за 25-30мин. Внимателно премахнете фолиото и нарежете на парчета.
  6. За карфиола

    Нарежете на фино розичките на карфиола с помощта на универсално ренде, оваляйте ги в нишесте, след това ги изпържете в олио докато не станат хрупкави. Посолете на вкус.
  7. За ореховия крем

    Сложете всички съставки да се варят заедно, за 20-30 минути на слаб огън. След това внимателно разбърквайте и накрая пасирайте.
  8. За презентацията

    Сложете Napkin dumplings/автрийско кръгло хлебче/ най-отдолу на чинията и сложете отгоре парче от еленското филе. Гарнирайте с изпържения карфиол и залейте отгоре със сосовете. Гарнирайте с кресон.