Menu

Съставки

+

Ориза:

Мидите:

  • Миди микс 600.0 г
  • Бяло вино 200.0 мл
  • Чесън 10.0 г
  • Мащерка 10.0 г
  • Зехтин 200.0 мл
  • Бял пипер 5.0 г
  • Магданоз 1.0 връзка

Захаросания лимон:

  • Вода 300.0 мл
  • Захар 300.0 г
  • Кори от лимон 300.0 г

Оризът се счита за цар на зърнените култури. Кафяв ориз, бял ориз, червен ориз, черен ориз, басмати ориз. Много различни сортове за задоволяване на различни вкусове, всички строго без глутен. Особено популярен, кафявият ориз е основната съставка на тази изискана рецепта, в която ароматите се смесват хармонично.

...

Начин на приготвяне

  1. Ориза:

    1. В тенджера загрейте мазнината. Прибавете черния ориз и разбъркайте.2. След като се загрее, полейте със Knorr течен зеленчуков бульон.3. Гответе, като добавите и черупковите с техния бульон.4. Добавете зелените домати, нарязани на кубчета5. Отстранете от огъня и разбъркайте с масло, пармезан и пипер.6. Сервирайте в чиния и гарнирайте със захаросан лимон.
  2. Мидите:

    1. Измийте всички миди под вода и ги почистете.2. В тенджера задушете в зехтин чесъна, мащерката.3. Добавете мидите с черупките, добавете виното и ги оставете да се отворят бавно.4. Подправете с черен пипер и магданоз и покрийте с капак.
  3. Захаросания лимон:

    1. Нарежете на ивици лимоновите кори. Кипнете ги 3 пъти и ги охладете.2. В тенджерка изсипете водата, захарта и лимоновите кори.3. Оставете да ври няколко минути и дръпнете от огъня