Menu

Съставки

+

Свинското месо:

  • Свинско филе 1800.0 г
  • Яйце (жълтък) 3.0 бр
  • Rama Cremefine 15% 100.0 мл
  • Чоризо 120.0 г
  • Олио 20.0 мл
  • Бекон 160.0 г
  • Knorr Подправка за маринати свинско месо 28.0 г
  • Rama Combi Profi 30.0 мл

Пилешкото месо:

  • Пилешки гърди 1800.0 г
  • Белтък 6.0 бр
  • Фурми (без костилки) 150.0 г
  • Коняк 100.0 мл
  • Rama Combi Profi 30.0 мл
  • Сол 15.0 г
  • Черен пипер 5.0 г
  • Rama Cremefine 15% 100.0 мл

Коричката с подправки:

  • Галета 200.0 г
  • Зелен магданоз 200.0 г
  • Knorr Primerba провансалски билки 20.0 г
  • Зехтин 50.0 мл

Картофени рози:

Соса:


Една комбинация от свинско и пилешко месо приготвени по нестандартен начин, ще изненада гостите ви приятно.

...

Начин на приготвяне

  1. Свинското месо:

    1. Нарежете свинското филе под формата на цилиндър.
    2. Смесете нарязаното месо с жълтъка и крем за готвене Rama Cremefine 15% с кухненски робот до получаване на хомогенен пастет. Добавете към сместа чоризо, нарязан на малки кубчета.
    3. Наредете бекона върху предварително намазнено фолио.
    4. Разпределете равномерно пастета върху бекона, сложете свинското филе отгоре и подправете с подправка за свинско месо (смляна на фин прах). Навийте бекона във формата на цилиндър и подпъхнете краищата.
    5. Печете рулото 90 минути във фурна при температура 80 °C на пара. Преди да сервирате, нарежете месото. Нанесете в тавата пласт Rama Combi Profi, сложете рулото в нея, напръскайте с друг пласт Rama Combi Profi и гратинирайте при температура 200 °C.
  2. Пилешкото месо:

    1. Накиснете фурми (без костилки) в коняк за 1 час.
    2. Смесете пилешките гърди, белтъка и крем за готвене Rama Cremefine 15% с кухненски робот. Овкусете със сол и пипер.
    3. Върху алуминиево фолио разпределете равномерно пастета от месо, сложете фурмите в средата и навийте във формата на цилиндър. Печете пилешкото руло в конвектомат при температура 80 °C на пара в продължение на 1 час.
    4. Нарежете пилешките рула и подредете в тава. Напръскайте с Rama Combi Profi и гратинирайте при температура 190 °C в продължение на няколко минути.
  3. Коричката с подправки:

    1. С кухненски робот смесете галета с магданоз и добавете провансалски билки Primerba на Knorr и зехтин.
    2. Покрийте рулата със билките и ги оваляйте в сместа от галета и магданоз.
  4. Картофени рози:

    1. Напълнете тенджера с 3/4 от водата, кипнете и отстранете от котлона. Добавете останалата студена вода, за да получите необходимата температура от 80-85C. Добавете Knorr картофено пюре като бъркате енергично до получаване на хомогенна смес. Оставете пюрето да набъбне за 2-3 минути и добавете масло като разбъркате интензивно. Добавете жълтъка и пармезан на прах.
    2. Изсипете картофеното пюре в пош и шприцовайте цветчета върху пергаментова хартия. Покрийте цветчетата с жълтък и ги печете във фурна, предварително загрята до 200 °C, докато не се оцветят равномерно.
  5. Соса:

    1.Изсипете бялото вино в тенджера и добавете дафинов лист, стръкче розмарин, стръкче дива мащерка и чесън. Оставете виното да ври, докато количеството не се редуцира на половина и го прецедете.
    2. Добавете вода към подправеното с билки вино, добавете телешки бульон и смесете със сос Пепър. Кипнете получения сос.
  6. Презентация:

    1. Аранжирайте в чинията пилето с билкова коричка, картофената розичка и свинското.
    2. Поставете соса.
    3. Декорирайте с пресни билки.