Menu

Съставки

+

За пилешко месо

За соса

За задушения лук и фенел

  • Фенел 300.0 г
  • Зелен лук 300.0 г
  • Масло 60.0 г
  • Сол 5.0 г
  • Черен пипер 3.0 г

Печено пилешко с ароматен гъбен сос и праз

...

Начин на приготвяне

  1. За пилешко месо

    Мариновайте месото с подправките и оставете за 2-3 часа.
    Печете на конвектомат до готовност.

  2. За соса

    Запечете шалот на грил или тиган.
    Задушете в тиган гъбите с масло.
    Добавете чесън, бяло вино и подправете.
    Добавете гъбения сос в тигана и смесете.


  3. За задушения лук и фенел

    Бланширайте фенела и зеления лук  за 2 мин.
    Сотирайте в тиган с масло и овкусете със сол и пипер.

  4. Презентация

    Поставете пилешкото месо в чинията и аранжирайте фенела и лука.
    Залейте със соса и добавете грилования шалот.
    По желание декорирайте чинията с билков зехтин.