Menu

Съставки

+

Месо

Сос

Украса

  • Червени чушки 150.0 г
  • Жълти чушки 150.0 г
  • Гъби 300.0 г
  • Сол 5.0 г
  • Черен пипер 2.0 г
  • Зехтин 100.0 мл

Полента


Класическа рецепта представена модерно.

...

Начин на приготвяне

  1. Месо

    Месото се запича от двете страни на тиган в масло.
    В плик за "sous vide" поставете месото и овкусете с бульон и подправката.
    Вакуумирайте и гответе в "sous vide" за 8 часа на 78 градуса.

  2. Сос

    Задушете накълцаните чесън и шалот в маслото.
    Добавете доматеното пюре и червения пипер.
    Разбъркайте и добавете водката.
    Овкусете със сол, пипер и бульон.
    Пасирайте.
    Прецедете соса и го загрейте.
    Добавете сметаната и сгъстете с Maizena.

  3. Украса

    Нарежете чушките и гъбите и сотирайте в зехтин.
    Овкусете.


  4. Полента

    Пригответе полентата в предварително приготвения бульон и добавете маслото.
    Сложете сместа в предварително намазнени формички и охладете.
    Преди сервиране запечете.

  5. Презентация

    Нарежете месото на тънки слайсове.
    Поставете го в чинията.
    Добавете  соса и зеленчуците.
    Сложете полентата и декорирайте.