UniChef е създаден, за да вдъхновява и подкрепя младите и мотивирани хора в България. Вярваме, че всички млади таланти трябва да имат сцена , на която да покажат своя талант и умения, като в същото време да намерят и мотивация да се учат и непрекъснато да развиват своите знания и умения.
UniChef се ражда през 2015 г., когато Unilever Food Solution отправи сериозно предизвикателство към професионалните готвачи в България. Те трябваше да участват и да спечелят! Лесен механизъм и големи награди!
По време на първото издание на кулинарното предизвикателство, сили мериха над 100 участника, а победител бе 17 годишната Ваня Найденова. Тя впечатли журито с филе от норвежка сьомга върху полента с пресен спанак и отлежал пармезан.

Наградата за нея бе тридневна екскурзия до Будапеща с акредитация за най-голямото кулинарно събитие през май 2016 г. - европоейските финали Bocuse D`or.

UniChef 2.0
Второто издание на кулинарното състезание внесе допълнително емоции на кулинарната сцена, а напреварата стана още по-успорвана. През 2016г участниците бяха разделени в две категории, където професионалисти и ученици се състезаваха рамо до рамо.
С много страст и вдъхновение участниците се включиха в битката за първото място и впечатлиха журито с майсторски техники, креативни ястия и интересни вкусове.
Антонио Иванов грабна първото място при професионалистите, а неговата рецепта бе телешки стек върху ризото със сушени домати, спанак и сотирани зеленчуци.

Той спечели четиридневна екскурзия през януари 2017г до Лион с акредитация за световния финал на кулинарните Оскари - Bocuse D`or 2017.
Победител при учениците бе Христо Фильов, който впечатли журито с печена риба фагри с хрупкава коричка от панко, аншоа, уасаби и сусам.

Той получи 500лв индувудуална награда, а с достойното си участие спечели и награда за своето училище – 1000 лв ваучер за професионално оборудване.
Виж каква беше атмосферата по време на UnIChef 2.0
