Сушене
Сушенето е един от най-старите начини за съхранение на храната, като датира от хиляди години. То е просто, безопасно и запазва цвета, аромата и вкуса на нашите съставки за по-дълго, затова е чудесна алтернатива на употребата на консерванти.
- Поради високото водно съдържание за производството на един тон сушен лук са необходими 12 тона лук. Това е вода, която няма да размие вкуса при готвене.
- Сушим нашия лук на слънце за няколко дни, преди да го обелим и да завършим процеса на сушене в рамките на няколко часа, за да запазим свежестта и вкуса вътре в него.
Освен че сушим лука, произвеждаме паста и пулп, за да запазим вкуса.
Знаете ли, че нашият лук в Сърбия се бели на ръка и се суши в рамките на няколко часа, за да запази интензивния си вкус?