Menu

Все повече клиенти поръчват храна от платформите за доставка като Takeaway, Foodpanda и др., както и все повече заведения започват да работят с платформи за доставка. Мислите ли да се присъедините към бизнеса с доставка на храна? Вижте 5 принципа за безопасност на храните, с които трябва да сте запознати.

1. Pick partners with the right delivery processes

1. Изберете партньори с правилните процеси за доставка

Компаниите за разнос на храна привидно работят по един и същ начин - клиентът прави поръчка, представител на доставчика отива да вземе храната и да я достави. Но има много повече от това.

Разберете как доставчиците/куриерите обслужват поръчките. Как се съхранява храната? Какво е максималното време за доставка? Има ли компанията ефективна система за проследяване на доставките?

2. Ensure high food packaging integrity

2. Осигурете пълна цялост на опаковката на храната

Доставката на храна в горещо и влажно време може да бъде предизвикателство, което оказва влияние върху качеството и безопасността на храните на ястията, които доставяте.

Използвайте дълготрайни съставки като качествена готова майонеза /Hellmann's Real майонеза/ или Knorr Картофено пюре, както и практични и качествени опаковки за храна като плътни биоразградими материали, които могат да задържат добре влагата от храната за по дълъг период от време.

Най-важното, уверете се, че компанията за разнос на храна използва изолиращи чанти, които пазят храната топла и свежа по време на доставката.

3. Use long-lasting ingredients to avoid spoilage

3. Използвайте дълготрайни съставки, за да предотвратите разваляне

Помислете за линия ястия, които са създадени специално за доставка. Като алтернатива можете да използвате по-качествени, дълготрайни съставки като течна подправка Knorr и сосове като Knorr Бял гъбен сос, за да подготвите вече популярните си ястия за доставка.

Използвайте дълготрайни съставки като качествена готова майонеза /Hellmann's Real майонеза/ или Knorr Картофено пюре, както и практични и качествени опаковки за храна като плътни биоразградими материали, които могат да задържат добре влагата от храната за по дълъг период от време.

Най-важното, уверете се, че компанията за разнос на храна използва изолиращи чанти, които пазят храната топла и свежа по време на доставката.

4. Run inspections for consistent, optimal food safety

4. Правете инспекции и проверки за постоянна, оптимална безопасност на храните

Последното нещо, което всяко заведение иска, е да достави развалени или замърсени храни, които могат да навредят на клиентите или да създадат лоша репутация.

Наемете персонал, посветен на извършването на проверки на качеството, или обучете съществуващия си екип в сертифициран курс за работа с храни, за да сте сигурни, че са спазени стандартите за безопасност на храните.

Най-важното, уверете се, че компанията за разнос на храна използва изолиращи чанти, които пазят храната топла и свежа по време на доставката.

5. Make the use of sanitisers, gloves and hairnet compulsory

5. Задължително използвайте дезинфектанти, ръкавици и мрежа за коса

Поддържането на кухнята чиста е първата стъпка към поддържането на добра безопасност на храните. Простите практики като използване на дезинфектанти за ръце, ръкавици и мрежи за коса могат да допринесат много. Можете също така да поставите табели в тоалетната, за да напомните на служителите да си мият ръцете със сапун след всяко посещение.

Това са все евтини и лесни начини да предпазите храната си от замърсяване преди доставката.

Най-важното, уверете се, че компанията за разнос на храна използва изолиращи чанти, които пазят храната топла и свежа по време на доставката.

Добрия разнос на храна започва с правилните съставки

Изберете качествени, трайни съставки, когато приготвяте храна за доставка. Вижте продуктите на Unilever Food Solutions, за да започнете!

Разгледайте продуктите ни