Автентичният вкус на азиатската кухня не може да бъде възпроизведен без наличието на специално оборудване. А какво е базовото оборудване, необоходимо за приготвянето на азиатски ястия:
WOK
WOK-ът е сърцето на азиатската кухня. Специфичната му форма позволява температурата да се разпредели равномерно и по този начин продуктите да се задушат , при непрекъснато готвене.
САТЪР - Универсалният нож
С него бързо и лесно се режат зеленчуци на тънки слайсове, но в същото време може да нарежете големи парчета месо или дори месо с меки кости.
БАМБУКОВИ / МЕТАЛНИ ШПАТУЛИ И ЧЕРПАЦИ
За бързо и лесно разбъркване, добавяне на сосове и бульони тези два инструмента са незаменим помощник.
ХАВАНЧЕ
Използва се за бързо и лесно смесване и смилане на различни подправки- от твърди семена до пресни билки и подправки.
БАМБУКОВА МЕТЛИЧКА
С нея бързо и внимателно почиствате WOK-a, без да рискувате да го нараните.