Menu

Съставки

+

За агнешкото

За агнешки терин

За пюре от моркови

За сотирани зеленчуци

  • Бейби моркови 500.0 г
  • Масло 75.0 г
  • Сол 7.0 г
  • Черен пипер 3.0 г
  • Олио 25.0 мл
  • Броколи 120.0 г

Презентация


Крехко агнешко с билкова коричка в комбинация от терин, моркови и тъмен сос.

...

Начин на приготвяне

  1. За агнешкото

    Почистете и овкусете месото със сол и пипер.
    Запечатайте на тиган в масло и олио.
    Намажете с горчицата месото.
    Накълцайте всички билки на ситно и смесете с наситнения чесън и галета.
    Оваляйте месото в билковата смес.
    Печете в конвектомат до готовност.
  2. За агнешки терин

    Месото се пече до готовност и се нарязва на кубчета.
    Нарежете всички зеленчуци и билки, и добавете виното.
    Когато са готови добавете зеленчуците към месото и овкусете.
    Разтворете желатина и смесете със останалите продукти и разбъркайте.
    Поставете във форми и охладете поне за 3 часа.


  3. За пюре от моркови

    Сварете морковите в зеленчуков бульон.
    Пасирайте със сметана и масло.

  4. За сотирани зеленчуци

    Бланширайте зеленчуците и ги сотирайте в масло.
  5. Презентация

    Сипете сос на дъното на чинията и поставете месото.
    Аранжирайте зеленчуците, пюрето и терина в чинията.
    По желание направете мус от сирена.