Menu

Ако няма разнообразие в салатеното меню, салатите не изглеждат примамливи. Намерете нови вдъхновяващи съставки, които подсилват вкуса и правят салатите по-интересни, съставки, които ги превръщат в печеливша и доходоносна категория от вашето меню.

За средиземноморски привкус добавете печен пипер, патладжани, тиквичкит и подсилете вкуса.

Изпечете семена и ядки в сух тиган и поръсете салатите с тях за допълнителен аромат и вкус. Пробвайте да изпечете с малко стрит кимион или кориандър.

Нарежете домати през средата,  подправете с билки и подправки - малко черен пипер и малко розмарин и ги поставете във фурната на ниска температура за два часа. Така вкусът на доматите ще се подсили.

Сервирайте салати с горещи съставки, комбинирани с листата. Непосредствено преди сервирането, добавете задушено или изпечено на скара месо или риба, за да запазите вкуса им.

Изпечете зеленчуци с подправки, след което ги добавете към зелената салата за бързо и лесно вегетарианска предложение. 

Ако приготвяте печени картофи, напрвете пълнежа от различни нарязани пресни подправки с малко извара с ниска масленост, моцарела, пресносолно сирене или рикота и малко количество горчица за лек пълнеж при приготвяне на печени картофи.

За азиатски привкус добавете ароматни, пикантни пилешки филенца с къри, соев сос, лайм, джинджифил или лимонова трева.

Използвайте оризови нудълс вместо паста в салатите, за да придавате интересна текстура.

С обезмаслено кисело мляко или майонеза, лимонов сок, стрит кимион и кориандър можете да приготвите лесно дип. Експериментирайте, за да предложите интересни вкусове на гостите си.

Сервирайте кускус, овкусен с лимонов сок и завършен с различни подправки, накълцани на дребно .